Payrolling bij Job Planet

Je wilt graag nieuw personeel aannemen, maar zelf geen omkijken hebben naar de administratie. Payrolling gaat je dan enorm helpen. Want wij nemen dan jouw medewerkers in dienst en verzorgen jouw personeelsadministratie. Daardoor kun jij je richten op de dagelijkse werkzaamheden en loop je geen enkel werkgeverrisico meer.

Hoe werkt payrolling?

Er zijn drie partijen betrokken bij payrolling: de medewerker, opdrachtgever (jouw bedrijf) en juridisch werkgever (Job Planet). Jij werft zelf de medewerker en laat hem werken voor jouw bedrijf via Job Planet. Dat wil zeggen dat de medewerker op de loonlijst staat van Job Planet. Dit betekent dat wij het juridisch werkgeverschap overnemen, de rechten en plichten en ook de werkgeversrisico’s. Maar hoe werkt een payroll constructie nou precies? Wij leggen het voor je uit.
1 Payrolling overeenkomst

Jij sluit een payrolling overeenkomst met Job Planet. Hiermee dek je werkgeversrisico’s af zoals ziekte en verzuim. Bovendien zorgen wij voor alle werkgeversrechten en plichten. Daardoor bespaar jij enorm veel tijd rondom de personeelsadministratie.

2 Personeelsafspraken

Jij werft zelf je eigen personeel en maakt de afspraken over bijvoorbeeld het uurloon en uren. Algemene afspraken leggen wij vast in de Inlenersbeloning. Vervolgens meld je medewerkers digitaal bij ons aan. Dit kunnen ook medewerkers zijn die al bij jou in dienst waren.

3 Arbeidsovereenkomst

Vervolgens gaan wij aan de slag met de arbeidsovereenkomst van jouw medewerker. Na het ondertekenen van de arbeidsovereenkomst zijn wij juridisch werkgever. Wij regelen alle administratieve en juridische werkzaamheden rondom het dienstverband van de medewerker. Ook zorgen wij voor het salaris, pensioen en ziekteverzuim.

Jij bent enkel nog bezig met de dagelijkse aansturing van de medewerker(s) op jouw werkvloer. Zo kun jij je volledig richten op de groei van jouw bedrijf.

Waarom kiezen voor payrolling?

Onze klanten kiezen voor gemak minimale risico's

Gemak

Onze klanten kiezen vooral voor payrolling vanwege het gemak. Door payrolling zijn ze minder tijd kwijt aan randzaken. Want zij hebben bijvoorbeeld geen omkijken meer naar salarisadministratie en loonstroken, het personeel wordt altijd tijdig betaald en zij hoeven geen aandacht meer te schenken aan ziekteverzuim. Hierdoor kunnen ze zich volledig richten op hun core business.

Geen werkgeversrisico’s

Payrolling is het perfecte middel om werkgeversrisico’s uit te besteden. Met payrolling voorkom je financiële problemen door bijvoorbeeld langdurige ziekte van een medewerker. Daarbij hoef je geen rekening meer te houden met verplichte afdrachten, zoals de loonaangiften.

gemak en geen werkgeversrisico's met payrolling

De voordelen van payrolling

Wij hebben de voordelen van payrolling voor je samengevat.

Geen omkijken naar jouw personeelsadministratie

Na het werven van jouw medewerkers kun je al jouw tijd besteden aan de begeleiding van de medewerkers. Je hoeft dus geen tijd meer te besteden aan randzaken. Enkel aan de groei van jouw onderneming.

Goed werkgeverschap

Jouw medewerkers ervaren ook de voordelen van payrolling. Zij ontvangen het salaris altijd op tijd en kunnen online hun persoonlijke administratie inzien. Daarnaast voorzien wij de medewerkers van de juiste documentatie.

Jouw personeelskosten inzichtelijk

Kun jij benoemen wat de exacte kosten zijn van jouw huidige medewerkers? Waarschijnlijk niet. Wanneer je de payrolling uitbesteedt aan Job Planet, weet je precies wat jouw personeelskosten zijn. Je betaalt een vast tarief per uur en enkel voor gewerkte uren.

Jouw HR afdeling op afstand

Je kunt een beroep doen op een professionele partner die zich heeft gespecialiseerd in personeelsvraagstukken. Je kunt ons zien als een externe HR-afdeling.

Geen werkgeversrisico’s

Wij worden juridisch werkgever van jouw medewerkers. Dit betekent dat de medewerkers op papier bij ons in dienst komen. Dat heeft als voordeel dat jij heen risico loopt bij ontslag of ziekte van een medewerker.

Kost payrolling meer dan zelf verlonen?

De meeste werkgevers hebben geen enkel idee wat hun personeelskosten doen. Daarom hebben wij alle personeelskosten inzichtelijk gemaakt. Daarmee kunnen wij een eerlijke vergelijking maken tussen jouw huidige kosten en de payrolling kosten.

Wanneer je payrollt bij Job Planet dek je alle personeelskosten zoals:

 • Sectorpremies (WGA, ziektewet etc.)
 • Opbouw vakantiedagen (25 dagen bij een fulltime dienstverband)
 • Vakantiegeld (a 8,33%)
 • Loondoorbetaling en bij ziekte en verzuimverzekering
 • Diverse verzekeringen
 • Pensioen (basispensioen vanaf 8 gewerkte weken)
 • Administratieve kosten
 • Arbo dienst
 • Juridische ondersteuning bij mogelijke arbeidsconflicten

  Etc.

Tel je deze kosten op bij de directe loonkosten, dan kom je al snel tot de conclusie dat payrolling niet duurder is dan zelf verlonen.
Je betaalt ons enkel een kleine vergoeding per uur voor de dienstverlening. Deze vergoeding zit bij het all-in tarief inbegrepen. Deze vergoeding kun je wegstrepen tegen de tijdsbesparing, het beperken van de risico’s en het voorkomen van fouten in jouw personeelsadministratie. Uiteindelijk bespaar je kosten.

Wat kost payrolling bij Job planet?

Wat kost payroll?

Met payrolling betaal je een vast tarief per gewerkt uur. Dit tarief is opgebouwd uit het brutosalaris van een medewerker en een afgesproken omrekenfactor. De omrekenfactor is onder andere afhankelijk van jouw branche en wensen. De afgesproken factor dekt alle onderdelen van de personeelskosten.

Benieuwd naar wat payrolling voor jou gaat kosten?

Geïnteresseerd in payrolling?

Vul dan het onderstaande contactformulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Scroll naar boven